Kotimaiset raaka-aineet omasta maasta

Maku-Pastan pastat valmistetaan rakkaudella Varsinais-Suomessa Mynämäellä puhtaista ja tarkoin valikoiduista raaka-aineista. Valmistamme kuutta eri pastalajiketta, joista kaksi on vegaanisia ja loput munapastoja. Tiettävästi olemme ainoa kotimainen munapastojen valmistaja.

Kananmuna tekee pastasta irtonaisempaa. Pastojen valmistuksessa käyttämämme kananmunat ovat päiväntuoreita suomalaisia vapaan kanan munia, jotka on tarkastettu omassa Maku-Munan pienpakkaamossa. Kanojen ruokinnassa käytämme oman tilan viljaa.

Kananmunan sisältämät proteiinit pitävät nälän loitolla. Munan sisältämä rasva on hyvälaatuista, sillä sen rasvahapot ovat suureksi osaksi tyydyttymättömiä. Kananmuna sisältää myös ihmiselle tärkeitä B-ryhmän vitamiineja ja se on myös tärkeä A- ja D-vitamiinin lähde. Kivennäisaineista kananmuna sisältää erityisesti rautaa, sinkkiä ja seleeniä.

Durum-vehnä on paras mahdollinen viljalajike kuivapastan valmistamiseen. Koska durum-vehnää ei voida viljellä Suomessa lyhyen kasvukauden vuoksi, käytämme pastan valmistuksessa korkealaatuista saksalaista vehnää. Kun raaka-aine tuodaan maahan jauhona, sen kuljettamiseen tarvitaan seitsemän kertaa vähemmän kuljetustilaa kuin jos se tuotaisiin valmiina pastana.

Durumvehnässä on muihin vehnälajeihin verrattuna enemmän proteiinia. Vehnä sisältää paljon hivenaineita, kuten magnesiumia, fosforia ja sinkkiä. Lisäksi siitä saa B6-vitamiinia. Vehnä kuuluu kasviproteiineihin, jotka sisältävät terveydelle hyödyllisiä aminohappoja.

Tutustu kotimaisiin munapastoihin

Makupasta Porkkanaspagetti, 450g

PORKKANA-MUNASPAGETTI, 450g

MAKOISA TUTTAVUUS​

Porkkana-munaspagetti on herkullinen porkkanajauheella maustettu munapasta. Se on rakenteeltaan lyhyttä spagettia, joka on helppo syödä, ja se sopii mainiosti myös pienille lapsille.

Makupasta Kierrepasta, 330g

MUNA-KIERREPASTA, 330g

KONSTAILEMATON KAVERI​

Perinteisiin munapastoihin kuuluu kierremunapasta, joka toimii niin salaateissa kuin aterioiden päätähtenä. Energiapitoinen ja maistuva pasta on kaikkien suosikki. Kierteinen muoto kerää herkullisen kastikkeen ympärilleen.

Makupasta Tomatti-Basilikanauha, 330g

TOMAATTI-BASILIKA-NAUHAPASTA, 330g

vegaaninen / ITALIA KEITTIÖSSÄ​

Vegaaninen tomaatti-basilika nauhapasta ei sisällä kananmunaa. Sen mausteena on tomaatti- ja basilikajauhetta, jotka tuovat upeat Italian maut ja tuoksut kotiisi. Valmista herkullinen pastakastike ja valmistaudu aplodeihin.

Makupasta Nokkosnauha, 330g

NOKKOS-NAUHAPASTA, 330g

vegaaninen / VIHREÄÄ VOIMAA​

Nokkos-nauhapasta ei sisällä kananmunaa ja on näin ollen vegaaninen tuote. Pastan mausteena käytetään maukasta nokkosjauhetta, joka tuo rautaisannoksen makua ja väriä aterialle. Nauhapasta sopii mainiosti lasagneen ja kesäiseen kasvispasta-annokseen.

Makupasta Nauhapasta, 330g

MUNA-NAUHAPASTA, 330g

HELPPO KLASSIKKO​

Perinteinen muna-nauhapasta on helposti syötävä lyhyt nauhapasta, joka maistuu koko perheelle. Nauhapasta toimii hyvin esimerkiksi lasagnen valmistuksessa. Kokeile myös miilunpolttajan pastaa herkullisella muna-nauhapastalla.

Makupasta Kotilopasta, 330g

KOTILO-MUNAPASTA, 330g

LASTEN SUOSIKKI​

Maukkaan kierteisen ja napakan kotilo-munapastan mausteena ovat punajuuri- ja tomaattijauhe. Punertavasta ja vaaleasta munapastasta koostuva sekoitus toimii erinomaisesti esimerkiksi salaattien piristävänä väriläiskänä.