Kotimaiset raaka-aineet omasta maasta

Maku-Pastan pastat valmistetaan rakkaudella Varsinais-Suomessa Mynämäellä puhtaista ja tarkoin valikoiduista raaka-aineista. Valmistamme kuutta eri pastalajiketta, joista kaksi ovat vegaanisia ja loput ovat munapastoja. Tiettävästi olemme ainoa kotimainen munapastojen valmistaja.

Kananmuna tekee pastasta irtonaisempaa. Pastojen valmistuksessa käyttämämme kananmunat ovat päiväntuoreita suomalaisia vapaan kanan munia, jotka on tarkastettu omassa Maku-Munan pienpakkaamossa. Kanojen ruokinnassa käytämme oman tilan viljaa.

Kananmunan sisältämät proteiinit pitävät nälän loitolla. Munan sisältämä rasva on hyvälaatuista, sillä sen rasvahapot ovat suureksi osaksi tyydyttymättömiä. Kananmuna sisältää myös ihmiselle tärkeitä B-ryhmän vitamiineja ja se on myös tärkeä A- ja D-vitamiinin lähde. Kivennäisaineista kananmuna sisältää erityisesti rautaa, sinkkiä ja seleeniä.

Durum-vehnä on paras mahdollinen viljalajike kuivapastan valmistamiseen. Koska durum-vehnää ei voida viljellä Suomessa lyhyen kasvukauden vuoksi, käytämme pastan valmistuksessa korkealaatuista saksalaista vehnää. Kun raaka-aine tuodaan maahan jauhona, sen kuljettamiseen tarvitaan seitsemän kertaa vähemmän kuljetustilaa kuin jos se tuotaisiin valmiina pastana.

Durumvehnässä on muihin vehnälajeihin verrattuna enemmän proteiinia. Vehnä sisältää paljon hivenaineita, kuten magnesiumia, fosforia ja sinkkiä. Lisäksi siitä saa B6-vitamiinia. Vehnä kuuluu kasviproteiineihin, jotka sisältävät terveydelle hyödyllisiä aminohappoja.